Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi: Sadece 5 Dakikada Çay Saatlerinizi Şenlendirin!

Mutfakta hızlı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenek olan mayasız dereotlu poğaça tarifi, kısa sürede hazırlanmasıyla dikkat çekiyor. Yumuşak dokusuyla çay saatlerinize ve kahvaltı sofralarınıza taze bir dokunuş katacak bu tarif, misafirlerinizi de mutlu edecek.

Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi: Sadece 5 Dakikada Çay Saatlerinizi Şenlendirin!

Evde hazırlanan poğaçaların o eşsiz aroması, mutfak ortamımızı anında en sevdiğimiz alan haline getirebilir. Ancak eğer zamanınız kısıtlıysa ya da mayalı hamur ile uğraşmak sizi zorluyorsa ne yapacaksınız? İşte bu durumda size yardımcı olacak bir tarifle karşınızdayım: Mayasız dereotlu poğaça!

Bu pratik tarif, hem tadı hem de yumuşak dokusuyla çay saatlerinizin ve kahvaltı masalarınızın parlayan yıldızı olmaya hazırlanıyor. Mayasız oluşu sayesinde hazırlama süresi oldukça kısadır; hamurun mayalanmasını beklemek için zaman harcamanız gerekmiyor. Bu da, aniden gelen konuklarınız için bile dakikalar içinde fırında taze taze poğaçalar çıkarmanızı sağlıyor.

MALZEMELER

Hamur için;

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Yarım demet ince kıyılmış dereotu

1 adet yumurta

Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

agizda-dagilan-dereotlu-pogaca-tarifi.webp

HAZIRLANIŞI

  • Bir kabın içerisine tüm malzemeleri koyarak yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğuralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek hamurun kıvamını ayarlamaya özen gösterelim. Hamurunuz sert olursa, poğaçalarınız da istenilen yumuşaklıkta olmayabilir, bu nedenle un ilavesini yavaşça yapmanızı tavsiye ederiz.
  • Hamuru iyi bir şekilde yoğurduktan sonra küçük bezeler oluşturup yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN...